Chtěli byste si pořídit na zahradu bazén, ale nevíte, jaký? Sledujete nabídky na trhu, ale připadá vám, že se v tom nevyznáte, protože každý to své zboží vychvaluje do nebes? Chvála prodávaných výrobků je logická, nebudeme přece sami sebe odsuzovat k nezdaru, ovšem pro zákazníka to znamená vzít rozum do hrsti a začít logicky uvažovat:

Nezaskáčete si do něj – do nadzemního bazénu se nedá skákat s rozběhem. Samozřejmě, že si můžete vylézt třeba na střechu vaší garáže a odtud do bazénu skočit, ale to vám žádná rozumná bytost nedoporučí, protože je to příliš riskantní. Navíc to postrádá tu správnou atmosféru, skákání do bazénu je totiž nejkrásnější, pokud se rozběhnete po trávníku a jste přímo v úrovni jeho hladiny.

voda v bazénu

Rozpustilé děti – když si děti hrají, mohou být natolik rozpustilé, že do nadzemního bazénového tělesa vrazí a poškodí jej. Pro děti je nadzemní bazén vždy něčím potenciálně nebezpečným, právě zde se přihodí různé úrazy, související s pádem ze schůdků nebo s dopadem na okrajovou hranu bazénu. V bazénech zapuštěných do země se vám takové karamboly nepřihodí, pouze si musíte dávat pozor na vodu v nádrži, aby se tu někdo neutopil, ale to se vám může stát i v nadzemním bazénu nebo i v koupelnové vaně.

skok do bazénu

Milování ve vodě – sex v nadzemním bazénu nikomu nedoporučujeme, při sexu dochází k velké fyzické námaze a můžete při ní bazén poškodit. Nezapomeňte, že tu také působí tlak vody a obvodová konstrukce nádrže má omezenou nosnost, navíc je sexuální dobrodružství v takové nádrži vysloveně nepohodlné.

Lépe to vypadá – nadzemní bazén není žádnou ozdobou vaší zahrady, je to doslova „pěst na oko“, prostě vnímáte, že tam nepatří, že je tam jaksi navíc. Je to podobné, jako kdybyste si vynesli na zahradu plastovou vanu nebo velký plechový sud – jakékoli nádoby nad zemským povrchem vytváří dojem dočasného řešení, a tak chcete-li, aby vaše zahrada vypadala k světu, přejděte raději z úvah o nadzemním bazénu k tomu zapuštěnému.